Search This Blog

Thursday, June 13, 2013

7. osa Projekt "Sugupuu tahvel"

Nonii, hakkab looma.

 Vasakpoolsed tähtede reljeefsus on viidud samuti sügavamale nagu teisel poolgi, kuid tähed ise on veel süvistamata lõpuni, seega näevad kohati üsna kahvatud veel välja. Tegemata on siis suuremast osast veel mõningad oksad ja nende vahed. Väiksemad lehed jäävad teil, kallid sugulased, ise külge kasvatada. Ma selleni ei julge küündida veel, ehk ei lähe plaanipäraselt. Samuti vajavad tõrud - leht veel pisut detailiseerimist. 2 neist vasakul pool tulid aga üsna tillukesed, kuna mahutavusega tekkis pisut probleeme :). Eelmistelt postitustelt on näha ka veel tammepaku enda oks, mille rihtisin väiksema täpina täpselt suurema oksa peale.
Kusjuures, Enno, see "raamatu" nägemus või idee on täitsa huvitav - jäi kummitama. Ehk võikski ääred kujundada nii, nagu oleks tegemist avatud raamatuga, küll pisut piklik ja ilma tavapäraste kaanteta, aga ikkagi raamat. See võiks siis välja näha näiteks nii, et T ja m tähe ääred kaldega otsa poole, sügavamale ning siis sellised lehekülje immitatsioonid äärtesse. Ma ise ka täpselt veel ei tea, kuidas see üldmuljele mõjub, aga see tundub lihtsalt üks variantidest, kuidas otsi kujundada.
Siin ka üks pilt üritamaks näidata seda, kuivõrd reljeefne ta keskelt on (ei tea, kui hästi aru saada on):
Konsulteerisin toona poes ka pisut teiste ekspertidega ja ei soovitatud puiduõli, kui see jääb pigem ikkagi siseruumidesse, sest see hais (lõhn) ei pruugi pikema aja vältel ära hajuda ning teiseks ei osatud öelda, kuidas ta tamme puhul jääb. Soovitati aga linaõli (naturaalne rafineeritud külmpressitud linaõli, ehk mitte värnits), mis pidi just jätma sellise mulje nagu oleks niiske lapiga üle tõmmatud, imenduma sisse, kaitsma ilmastiku eest (kui vahel silt õue viia) ning ei haise samal ajal. Teiseks aga ei saanud ma päris takunööri (max 6mm oleks tõesti liiga peeneks jäänud, aga on midagi teistsugust, loodan, et sobib. See isend 8mm jämedune.

1 comment:

  1. Usun,et linaõli on hea valik, aga muidu näeb hea välja!

    ReplyDelete