Search This Blog

Tuesday, January 22, 2013

Käokell - Karu II

Vahepeal tundus juba eest nagu siga, tagant nagu elevant, küljelt nagu lihtsalt paksmagu, aga ma nimetan teda siiski karuks veel. Nagu kunagi kutsekoolis soovitati puidumustriaaderdamise puhul kutsuda oma puuliiki "linnulaulupuuks" - Mis see ka ei tähendaks, aga tuleb välja, et ega töö nimetamine "tundmatuks" paneb igal silmajal fantaasia rohkem tööle kui nime andmine.
Nagu eelmises postis sai karuga algust tehtud, siis nüüdseks on jõudnud kärule ka käpad alla ja üleüldine kuju andmine hakkab enamvähem ühele poole saama. Lähipäevil tahan veel peitlitekogu täiendada ühe sellisega, mida hetkel tundub just vaja minevat - tillukest U-kujuga peitlit, millega karu karvaseks saada. V-shape jätaks olukorra pisut liiga teravana ja laiem U ei sobi hästi, sest karu suurus on ca 12cm pikk vaid.

...Jaa siis tegin veel käppadele käpamustri ka peale, nagu päris. Mitte, et see jääb väljapaistma - mitte keegi seda ei näe ega tea, peale minu enda ja see teadmine ongi piisav motivatsioon need sinna teha. Ehk kogu selle projekti eesmärk on mul teha asju endale ja seeläbi endale tehes võib katsetada kõike. See muster ongi eelkõige vaid selle nimel, et harjutada selle ülipeene asja tegemist, veidi lihvimist veel tahab, aga hetkel näeb välja selline:
(muster on ikka kõigil neljal käpal)

Järgi on jäänud selle juures siis veel väike finishing-carving siit-sealt, lihvida (sh. detailsemad kohad), karvamuster peale ja põletada tumedad varjundid peale, mille juures saan ära kasutada ka hetkel oma valduses oleva uue "päris" puidupõleti (seni olen asju ajanud vana jootekolviga, mis töötas ka täiesti korralikult, aga polnud lihtsalt selleks mõeldud).

No comments:

Post a Comment