Search This Blog

Sunday, January 26, 2014

45. osa Käokell - veelaud, valgusti lüliti jm

Valgusti, millega ma pole algusest peale lõpuni rahul olnud (millega ma ka oleks), aga leidsin nüüdsest kompromissi, mille kallal enam torkima ei hakka ja jääb nii. Nimelt esmalt ei meeldinud mulle valgusti juures see, et valgustugevus numbrilauale oli üsna ebaühtlane, ehk lülitite võll varjab ära riba kuni number 6ni, lisaks paistab ülemisele osale oluliselt tugevam valgus ja alumised veerandid on suhteliselt tumedad ning kella ees on jällegi maapind valgem. Teiseks probleemiks oli valgusti lüliti, mis asus sisuliselt osutite trajektooril.
Üritasin leida lahendust, et hajutada valgust ja reflekteerida maast uuesti numbrilaua alumisele poolele (kella 3st 9ni). Paraku aga ei osutunud geniaalse ja ilusa lahenduse otsimine kuigi lihtsaks ning jäin viimaks peal fooliumiga mängimist rahulikumaks.
Valgusti lüliti jaoks aga sain ära kasutada doonorite juurest järgi jäänud ühe lõõtsa liigutava hea tugeva traadi, mille painutasin vastavalt sobiva kujuga, et võimalikult nähtamatuks kogu süsteem teha. Lüliti on nüüd ilusti veelaua külge kinnitatud. Ei hakanud aga konstruktsiooni liialt keeruliseks ajama ja tooma külje peale "night shut off" kangi kõrvale - usun, et see konstruktsioon toimib kindlamalt.



Mõlemale poole paigaldatud ka veelauad, mis ulatuvad veidi ka külgedele ja on iseloomuliku väikese kaldega. Minu meelest eristab see ka rohkem nö esimese ja teise korruse vahet, kus viimasest hakkab lakaluugist oma nägu näitama kägu pesas. Küll aga muidugi tahavad veelauad veel kergelt toonimist, samuti ka tegelikult terve katus ja seni puutumata olnud kellatorn. Täna aga tekkis mõte veel tornitippu leida sobiv "Vana Toomas", mis oleks metallist ja hakkaks tuulelipuna kõigel toimuval silma peal hoidma.
Küll olen ilmasid arvestades lootusetult hiljaks jäänud, kuid ka küttepuud on nüüdsest ilusasti riidas. Need sai siis tükeldatud kunagi suvilast kogutud okste tükeldamisest.

Lisaks sai ka kogu seltskond sahtlitest üles otsitud taaskord ning kogu kompott kokku sobitatud. Kuigi aluslaud hakkab vaikselt täis kogunema, siis on üks äär ikkagi kuidagi hõreda võitu. Ehk küttepuude juurde on ilmselgelt vaja ka puude lõhkumise pakku ja kirvest. Ning endiselt tundub kuidagi vähe elu olevat selles keskkonnas vaatamata startivale kotkale ja karule.
Spekuleerinud olen oma "To do listis" ka veel karu taustal olevate kuuskede ümbertegemise / parendamisega. Kuid teisalt, on see mõneti 2012 aasta alguse tehtud töö ja kui toona sai otsustatud nii, siis las olla. Niisiis aga seisab tänases "to do listis" veel lisaks rahutule hingele vasaku külje hõreduses:
  • seadistus, mis peamiselt hõlmab käo liikumise trajektoori probleeme. Samuti on veidi probleeme "night shut offi" sujuva liikumisega;
  • vilede pommile väike lisaraskus (ühtlasi on see ka probleemi leevenduseks käo liikumisele);
  • lipuvarda hoidik (tohutult suur lipp on küll olemas, aga paigutust peab veel kogu komplektiga sobitama);
  • pommid restaureerida;
  • põletus, lihvimine jms;
  • lakkimised.
Ja ega rohkem väga mahugi selle 30 x 60 cm lauale. Üks kord tuleb ju ka töö seinale riputada ja oodata tema poolt töö tegemist. Ja see hetk pole sugugi kaugel!

Mainin ka siin juba korraga ära, et sain oma telefonikaane viimaks lõpuni tehtud, sh ka eesmise külje katteriba. Olemas on ka puidust poweri nupp ja heli valjuduse nupp. Nüüdseks ka lakitud:



No comments:

Post a Comment