Search This Blog

Thursday, May 12, 2011

Statiiv

Selle projekti meeldetuletuseks panen kõigepealt kunagi siit läbi rännanud joonise:
Nii imelik ajatühimik tekkis täna peale tööd, et tuhlasin joonise paberimajanduse alt uuesti päevavalgele. Natuke tegin ikka veel... Hea on, kui on ikka midagi õhtul vaadata, mis on päeva jooksul ära tehtud, selle nimel tasub juba pingutada - ükskõik, kui väsinud ka poleks.

Protsessist mul jällegi pilte pole :(, üritan parandada ennast. Igatahes sai välja saetud mõned kettad liimpuitplaadist, ehk siis välja lõigatud põhialus, pöördalus ja kaameraalus ja käändmiku detailid. Kõik on muidugi veel lihvimata ja viimistlemata, aga see mõtlemine, mõõtmine, arvutamine ja lõikamine on ka üsna ajakulukas protsess.
Iseenesest ei ole tegu väga keerulise projektiga, tehnilise teostamise mõttes. Küll aga peab konstruktsiooni väga hoolikalt läbi mõtlema, et see asi ka väga raske ei tuleks, et poleks raske kanda seda, kuhu vaja. Samas peab olema kindlalt seisev ja tehniliselt stabiilne. Küll aga väheke olukorda uurides selgus, et kaamerate alla keeratav poldike pole mitte "meeterkeere", nagu ma juba tahtsin seda 8mm poldi otsa sokutada, vaid vähe pikema, spets sammuga. Kui kellelgi on ideed, kust sellist (ainult polti) saada oleks, pole muidugi ise ka veel kaamerapoodides tuhlanud ja küsinud...

Kui aega peaks veel rohkem kätte juhtuma korraga, peaks tegelema ühe üsna prioriteetse poolelioleva projektiga, millest pole siin veel juttu olnud, metallitööga nimelt.

5 comments:

  1. Tegemist peaks olema tollkeermega, see tähendab 1/4 tolli.

    Enno

    ReplyDelete
  2. Ohhoo, suured tänud info eest! Kas sellist polti peaks saada olema üldlevinud ehituspoodides? Pole hetkel jõudnud veel tegeleda selle otsingutega.

    ReplyDelete
  3. Vist pigem siiski fotopoes aga võib-olla hoopis osta mingi komplektsusega statiivi ülemine ots, millel juba kõnealune polt küljes.

    Enno

    ReplyDelete
  4. Tere Indrek,

    ilusaid asju meisterdad sa.

    Selle poldi saad foto poest.

    Tarmo

    ReplyDelete
  5. Tere Tarmo :).
    Aitäh sulle!
    Poldi otsingud jätkuvad.

    ReplyDelete