Search This Blog

Saturday, March 23, 2013

Käokella doonor + külje immitatsiooni jätk

Sain hea pakkumisena järjekordse (ei saa öelda, et viimase) doonori oma ehitatavale käokellale. Tegemist siis jällegi Majaki toodanguga, nimelt "A-frame" kõige levinuma kellaga. Aga kell ise on väga hästi säilinud ning näeb välja nagu uus. Ka viled on väga heas seisus, kuigi helikõrgused päris täpselt käole identsed pole. Aga mis sellest, ei tule ka mul, sest alumise heli ehitamisega pole mul siiani suuri õnnestumisi ette näidata.
Siiski vahetasin doonorilt endale ümber ka madalama vile - peamiseks põhjuseks see, et hetkel peal olev vile tahab pisut restaureerimist ja sellega läheb rohkem aega, kui teise pealt uus külge kruvida.
Samuti saan doonorilt hetkel oluliselt parema originaalpendli, mis Majaki kelladel nö paremas "varustusastmes" kaasas käis ning üht-teist ehk veel.
Sellegipoolest on hetkel plaan saada enda kell seinale ja siis restaureerida ära hulgaliste varuosade abil doonor ära, sest midagi iseenesest puudu pole.


Oma kellakapi külje immitatsioonist...
Kui keegi pakuks mulle kalasaba tappi teha, siis ma ilmselt vaikimisi põikleks kõrvale, küll aga immitatsioonina võin seda täitsa teha. Selgituseks siis:
Ja minu versioon:
Ja täpsemalt vaates visioon sellest, mis illustratsioon on tulemas kangi juurde :):
Küll aga pole paigutus päris hea veel, ei taha eriti, et need jääksid segama palgi nurgatappe. Seega ehk tuleb pisut "nihutada" neid kangile lähemale ja seal ruumi teha, sest ära peaks mahtuma ka veel noodid jms illustratsioon. Üleval ääres ringina on kujutatud nn "ventilatsiooniaugu" koht, et helid paremini välja kõlaks, sest paksude seintega igati kinnine kellakapp summutab heli päris korralikult.
Võimalik, et lisaks on siia küljele tulemas veel valgusti lüliti, mis mind väga häirib, et lüliti asub sisuliselt minutiosuti küljes.


No comments:

Post a Comment