Search This Blog

Monday, June 6, 2011

Suvilaweekend vol 2.1

Kuna eelmine postitus kujunes oluliselt pikemaks tegemise käigus, kui algul arvasin, siis jätkan tegevusi siin.

Sai siis veel näiteks korstna vuuke täidetud, pitsi kohal siis nimelt, katuseharjas. Oli üldiselt väga aeganõudev ja samas väsitav töö, sest mingi ligi 30 kraadi päikest paistis järjest 6h peale ja muidu oli ka turnimist palju ja olla polnud kuskil.

Täiesti hämmastav, kui kaua see tegelikult aega võttis - ca 6h jutti tööd ilma igasuguste pausideta. Alates sellest, et ehitasin väikse abilauakese, mis harjale toetub, et hoida tööriistu, segu jm.
Viimased 3 rida kive korstnapitsil olid täiesti ära lagunenud, st vuugid tühjad ja kivid lihtsalt ükseteise peal. Samuti oli täiesti ekstreemselt ohtlikke läbivaid vuuke harja kohal ja üleüldiselt olid vuugid vaid maksimaalselt poolenisti täis terve korstnapitsi osas.
Kuna varem oli kasutatud lubimörti pitsi ladumisel, siis kasutasin seda minagi. Tegelikult soovitatakse küll teha seda tugeval tsementmördil, aga seda polnud lihtsalt võtta kuskilt ja tööga oli ohtlikult kiire ka.
Ausalt öeldes oli algne plaan üldsegi laduda korsten alates vahelaest uuesti, sest kivid on pudedad ja seest põlenud, vuugid on samuti kahtlased, neid on nii palju paigatud terve korstna ulatuses. See ongi vaid suurema töö edasi lükkamine, mõne aja pärast tuleb see korsten ikkagi uuesti laduda :), aga vähemalt hetkel saab küttekoldeid kasutada, sh pliiti, millel pole soojamüüri taga ja tulekolle on väga lähedal korstnajalale.
Iseenesest sai üldpilt täitsa ilus, nagu renoveeritud korsten :). Väljast ilus, aga seest... Aga kõik seisab eelarvete taga kinni.
Siis on siit pildilt näha veel, et katus just ei hiilga esimeses nooruses olevat :). Osaliselt võõpamata vanad sindlid harjas on täiesti läbi omadega ja katusevahetus ei ole enam aastate kaugune teema. Oh seda tööd, ca 150 ruutu katust.

Hmm, mis veel siis. Mingi riiul sai ehitatud kööki :). Pikka juttu ei oskagi teha eriti. Tavaline riiul. Kuuse liimpuitplaadist ja 45x45mm püstpostide küljes.
Ja siis niisama käte puhkamiseks tööd ka, valmistasin ukse käepidemeid ette - koorisin:

2 comments:

  1. On väga tore näha, et nn. käeline tegevus meeldib. Aga mis puudutab korstna remonti, siis see on kindlasti aeganõudev tegevus. Nimelt meil metsamajas tegid korstnate(2tk.) ülemist osa kaks meest umbes nädala. Üks mees ladus ja teine tegi segu ning andis kive kätte.

    Enno

    ReplyDelete
  2. On tõesti suur töö. Raskendav asjaolu on just see, et pole olla kuskil ja materjale / tööriistu hoida. Vahepeal tundus, et ehk uue korstnapitsi ladumine lihtsam töögi, kui vana vuukide täitmine:).

    ReplyDelete