Search This Blog

Friday, December 14, 2012

Puukuuri väike täiendus

Hei!

Mul on juba päris kahju, et pole kuidagi - kohe mitte kuidagi tulnud vaimu peale, et siia kirjutada, kuigi kõneainet ehk jagunuks ja blogivaatajaid- uurijaid statistika andmetel igatahes on täiesti märgatav hulk.
Ma olen esiteks väga-väga tänulik kõigile vaatajatele, see on mõnes mõttes ka jätkuv motivatsioon seda elus hoida ja jagada mitmeid Omanäolisi ideid, nende teostust, tööde kulgu ja tulemuste võite.
Põhjuseid, miks see kõik siin suiku on jäänud ka mitmeti seetõttu, et selleks, et tegeleda hobiga talvisel kargel perioodil, on vaja kapitali igasuguse nodi ja materjali ostmiseks, seega tuleb teha vahepeal "päris" tööd ka ja siia blogisse panen üldjuhul reeglina vaid oma enda üllitisi, mis pole kuidagi kellegi teisega seotud. Sestap ei saa ka üldjuhul kahjuks panna erinevatest kingitustest siia pilte üles, isegi, kui neist vahva kogumiku saaks :).

Mis siis vahepeal tehtud on ka?

Kuna eelnimetatud põhjustel pole üleliia vaba aega see aasta polnud (ja esimene päris vaba aeg see aasta on tulemas alles nüüd :)), siis suvilas on märkimisväärseks teoks osutunud vaid üks pisem asi - üks puukuuri külg.
Kuna mul materjali kuigi palju polnud ja sai vaid horisontaalprussid lõigata vanadest ca 70mm paksustest plankudest ja ka vertikaallatid laudise alla, siis pidin ikkagi kattelauamaterjali metsast ise tooma alustades puu langetamisega :). Ega see nii väike töö polegi, kõik käsitsi töö + sain ka 1,5 päeva oma mootorsaeraamiga möllata ja servamata laudu lõigata. Ent tulemusega olen täitsa rahul! Igati sirged ja korralikud tollised lauad said. Lisaks on servamata lauad veel ka väga nägusad.


Kahjuks aga pole töö tegemisest mul pilte, kuna olin too hetk üksinda metsas ja polnud pildistajat :).
Peamine põhjus, miks sai üldse sellise seina kasuks otsustatud, oli selles, et puukuuri omadused peaksid olema päikese-soojuse ligipääs ja võimalikult hea tuulutus. Sestap selline kattelaudis, kus on õhupilud sees, tagab hea ventilatsioon ning ei lase sisse tuisku ning pole ka kaugelt nähtav, mis sees on. Sisselõiked ja nende nurgad vertikaallattidele said üsna kähku käppa ja mootorsaega võtsid vähe aega - terve laudis kokku  ca 1 päev.
Muidugi on siin veel päris palju teha, see on ainult seina kate, puudu on veel kogu kelba ja veelaua osa, samuti alumise veelaua lahendus. Ja nii veel 2 külge :), + esikülje ukselahendus. Õnneks küll on aga lahendused enamvähem juba teoorias välja mõeldud, jääb vaid veel ära teha :). Tilluke võit seegi.

No comments:

Post a Comment