Search This Blog

Monday, December 31, 2012

Käokell - kotkas valmis

Hea meel on, kui lubadused suudad ära realiseerida, õigeaegselt. Mõni post tagasi tegin sissejuhatuse ühte esimesse 3D detaili. Kui päris aus olla, siis esimese hooga ma panin sellega veidi puusse, kui hakkasin 2D's kujutama seda ja see oli üsna kentsaka kujuga, aga sellest mul õnneks pilte alles polegi, liiga naljakalt kummalised nägid välja :) - täitsa reaalse välja nägemisega, aga seda ainult eest vaates.
Need pildid aga, mida eelmainitud postis sai lisatud, on õige ja preagune versioon. Tavaliselt on aga nii, et kui isuga nokitsed, siis ei tule pähegi mõni pilt vahepealsest etapist teha, sestap järkjärgulist ülevaadet päris pole, aga siiski:
Alustatud sai eest - nokk, silmad. Ja kuna mulle meeldib asjad üsna korraga kohe lõpuni teha, siis liikusingi edasi vaid siis, kui tehtuga lõplikkult rahule jäin. Järgmiseks tiivad, motiividena sai kasutatud tervet google pildikogu erinevates variatsioonides, aga reaalne näeb ikka omamoodi välja:
Üldiselt lihtsuse mõttes tehakse keerukamad detailid eraldi osadena ja liimitakse kas punnide v harvem ka sõrmjätkude abil kokku. Ma oma sportlikust huvist üritasin siiski jalad teha sellest samast algsest kujust, kus alla jätsin suure osa "puiduliha" jalgade jaoks. Eesmärgiks oli, et lind oleks just õhku tõusmas, kaevu katuselt. Välja kukkus aga täitsa hästi, võin rahule jääda, arvestades, et ligipääs on nullilähedane ja jalad peenikesed.

Natuke sellised multikajalad ikka said :). Aga kuna lähteasend on kaevu katuse hari, siis polnuks ka vaja olnud väga põhjalikke küüniseid välja joonistada. Arvestades, et esimene kord selline objektike, olen täitsa rahul :).
Ja viimistletuna - väike kohtpõletus ja hajutav andmaks üldist ilmet ja jalad-nokk said natuke õli, et paistaks kollasemad.



Lakikihti ilmselt praegu ikkagi ei tule, teen kõik erinevad detailid enne lõpuni ja siis otsustab üldise viimistluse. Üldiselt on plaan, et värve ei kasuta (v.a. kägu ise oli - see peabki silmapaistev olema), ülejäänute puhul üritan põletuse teel saada mingi meele järgi oleva ilme.

Järgmises postis juba mõni uus käokella detail!

No comments:

Post a Comment