Search This Blog

Sunday, December 23, 2012

Kaev ja kotkas - Käokell

Vahepeal on üsna palju nokitsetud, aga enamust näidata kahjuks ei saa. Käokella juures sai kaev viimase detaili juurde - lihtsalt tundus, et midagi on puudu. See sai alguse siis ühest väiksest puidust klotsist, millele puurisin 18mm augu läbi. Neljakandilisel auguga klotsil peiteldasin nurgad maha, et tuleks kokku korrapärane 8-nurk ja ühest otsast oluliselt peenem:
Väike põhi alla liimida ja...:
... valmis ta peaaegu ongi. Ämbrile üritasin sanga teha algul ka puidust, aga see oleks liig olnud ja mitte kuigi effektne. Sestap painutasin kirjaklambrist ja sai täitsa mõistlik. Kaevu vända külge sai restaureeritud ära üks kellapommi kett, mis mul vahepeal natuke ära lagunes. Restaureerisin 24 väikest lüli ära ja lõpptulemus jäi selline:

Kogu see projekt läks üsna lihtsalt ja kiirelt, seega väga ei oska pikalt sellest rääkida.
Küll olen aga ette võtnud kotka meisterdamise ja see on juba paras pähkel. Alguses on raske kuskilt otsast pihta hakata, aga arvan, et kõige lihtsam on lõigata algul töötlemisvarudega kuju välja, töödelda umbkaudse kujuni varudega pealt ja siis alt:

Kuna ma pole 3D'ga varem just eriti tegelenud, on see nüüd üpris hea väljakutse - eksimisruumi praktiliselt polegi. Alt lähenemine toob kujusse pisut selgust - praegu näeb veel natuke lennuk välja, aga see (loodetavasti) hakkab paranema ajapikku, sest tehtud on alles pehmelt öeldes sissejuhatus:
Ilmselt jäävad jalad kõige viimaseks ja enne tuleb kõik ülejäänud detailideni välja nikerdada. Viimistlusnikerdus võtab ka kõige rohkem aega, kuid loodan selle aastanumbri sees talle laki kihi selga saada.

Seniks aga
Ilusaid jõule kõigile! :)


2 comments: