Search This Blog

Tuesday, May 21, 2013

3. osa Projekt "Sugupuu tahvel"

Täna sai vähe pikemalt juures oldud ja tulemust on ka midagi ette näitada. Otsustasin otsast lõpuni juured enamvähem ära teha. Peaaegu saab ka lõppenuks lugeda - palju käsipidi juures olla, siis muutus töö järjest rohkem mustemaks, seega tuleb lõpus ühe liivapaberiga korralikult asi uuesti läikima lüüa, kuid üldjuhul on reegel selline, et liivapaber on puhastamiseks, mitte lihvimiseks, seega kõik see on tehtud otsast lõpuni peitlite-nugadega. Saan isegi täitsa rahule jääda. Hämmastavalt hea puit on ikkagi, isegi ka "vastukarva" annab kergelt väiksemaid kohti nikerdada, jookseb ilusti. Ühtegi kogemata tekkinud defekti ka pole (ei tohi ära sõnuda küll :)), aga tunda on kohe, et on kontroll puidu üle igas asendis.
Tööjärgus
Vasak pool tundus esialgu kohe üsna reaalne saavat, teravad vahed juurtel. Parempool on aga väheke teistmoodi, aga arvan, et peabki olema. Ei tea, kui palju siit pildi pealt paistab, aga andsin ka pisut 3D effekti juurde, et juured pole kõik päris sirged vaid konarad ka plaadi tasapinna suhtes.
Kõige tähtsam ja silmapaistvam osa (ma arvan), et peaks olema P täht ise ja see tüvi, kuidas see moodustud, seega pean selle ümbert kõike veidi sügavamale viima, eelkõige "e" ja "a" tähte, teisi esialgu ei hakka ette võtma, ehk jääb selline keskelt nõgus tekst omamoodi põnev. Kui aga ei tundu nii hea nagu võiks, viin ka ilmselt teised tähed võra alla varju :) (nähtavasti võib see probleem ka tekkida, kui jõuan otsalehtede ja tõrudeni).
Edasi ronin tüve mööda "P" tähe suunas ning sealt uuesti laiali võra peale. Enne seda aga tuleb siit-sealt juuri pisut siluda või õigemini nende ümbrust ja tähed sügavamale viia.
Kuigi sinna on veel pisut aega, siis endiselt ei istu mulle see võra lõplik concept, eristamaks rohkem juuri, peaks sinna sobitama nö "tausta-lehti". Šnitti saaks siit:


http://static5.depositphotos.com/1000419/520/v/950/depositphotos_5209939-Spring-tree-green-with-birds-for-your-design.jpg
Mõtlesin ka korra linnupesa peale, kuid see oleks vist liiga kirju + nii detailselt ei pruugi see hästi õnnestuda. Paistab, et praeguse concepti järgi on kõik võimalik üsna detailselt kätte saada, ka tõrude reljeef + kuju.

2 comments:

  1. Sa ikka oskad seda tööd!
    Liia

    ReplyDelete
  2. Aitäh :). Juured kukkusid tõesti enda oodatustki paremini välja.

    ReplyDelete