Search This Blog

Tuesday, May 14, 2013

41. osa Käokell - tornitipp

Nagu juba tükk aega tagasi sai mainitud vahvärk konstruktsiooni, siis tänaseks on midagi ka juba ette näidata. Torn on jalad alla saanud ja nii uskumatu, kui see ka pole, on, nagu reaalsuseski, saanud konstruktsioon vägagi tugev ja üsna stabiilne.


Nikerdasin siis kõikidele kaldtugedele ja otsapostidele tapid ning vastuseks puurisin siis augud - nagu ikka selline konstruktsioon kaudselt käib. Ja võin ausalt tunnistada, et naelu, liimi, polte, kruve vms abikinnitusvahendeid ei kasutanud - kõik seisab reaalsel füüsikal püsti :).
Ja lisaks sai alustatud ka kellukesega, mis harja tuleb. Hetkel jäi aga selle taha, et mul on 1,5mm puur otsutanud ära kaduda, seega peaks homme saama kellukese jalgade vahele ilusti kõikuma. Külge veel vaja panna liigutav hoob ning tuua alt kellamehhanismist jõudu üles katusele, mis teda liigutama hakkab. Seejärel enne katusele kinnitamist veel väike viimistlus ning siis saab juba katusekatte kallale ilmselt asuda.
Varsti saan aga peagi elu siin ka natuke elavamaks muuta, sest tööd on kuhjunud praeguse hetkega nii palju, et ajab üle ääregi, raske on kõigest märku anda, aga annan oma parima :).



No comments:

Post a Comment