Search This Blog

Saturday, May 18, 2013

42. osa Käokell - torn valmis, korsten, katus

Nagu lubatud, siis lükkasin töösse kaks projekti korraga ja nüüd on tähtis mõlemad suve hakuks valmis saada. Massiveprojekt käokell hakkab ka enamvähem ilmet võtma, kui tänaseks on torn ilusti tipus seismas, kelluke liigub ka vabalt ja külge pandud ka väike hoob, mis teda liigutama hakkab. Selle ilmselt aga lisan lõpupoole, kui kellakast ise hakkab valmis saama ja tolmutamise töid enam kella kallal pole ja saab ilusti õlitatud mehhanismi sisse kruvida ning uuesti ära seadistada.
Lisaks sai üks päev valmis lõigatud sisuliselt terve käokella jagu katusekimmi, ca 155 laastukest:
Ja üks (väiksem) katusepool on ka peaaegu paigaldatud juba. Lõpetada jäi veel korstna ümbrus, selle jaoks tuleb veel alustatud korsten ise lõpule viia, ehk korstnapitsi osa ilusti välja lõigata, peale põletada immitatsioon ja korstna tippu ilustav krae veel:
esialgu kokkusobimatuid ääri hakkavad katma ääre, otsa ja harjalauad või kimmid (idee ajendatuna kivikatuselt).

Edasised plaanid on viia lõpuni korstna konstruktsioon ja katus lõpuni paigaldada, sh ka muidugi vintskapp lõpuni ehitada. Seejärel saab põletuse ja viimistluse katuse osale ära teha ning siis saab tasapisi tagasi allapoole hakata tulema ning lõpp pole enam üüratult kaugel!
Peagi aga järgmised saavutused järgmise nädala algul.

No comments:

Post a Comment