Search This Blog

Thursday, August 8, 2013

4. osa Projekt Aida restaureerimine

Täna hommikuse seisuga istun ma ühe palgi kaugusel eesmärgi täitmisest. Ehk kuigi pealkiri sai pandud suursugune ja paljutõotav, oli tegelikult peamiseks eesmärgiks ikkagi päästa loode poolne hoone nurk, sest ülejäänud on enamvähem talutavas seisukorras. Muidugi tekib hoonet nii palju kergitades ka palju muid probleeme, nagu kaardu vajunud põrand piilub nüüd põhjapoolsest otsast palgi alt välja.
Eile sai lisatud 2 palki, põhjapoolde teine palgirida ja lääne poole viimane kolmas, mille pidin omakorda panema väiksematest jätkudest, kuna pikkade ja vajaliku läbimõõduga palkide varu pole just suur. Hoonet sai uuesti tungiga üles tõstetud lisaks veel ca 10cm ja toestatud kahe tugiprussi alt kividele, samuti hoiab ühte poolt veel tung üleval ja viltused klotsid on pigem turvalisuseks.
Kuna täna lubas taas 31 sooja kraadikest, siis lõpetamise plaanidest ei hakka veel arutlema. Vaja on toestada ka veel 3 kohta suuremate kividega.



2 comments:

  1. Saan ma õigesti aru, et hoone tõstmine 10 cm jagu oli tarvilik viimase palgi sobitamiseks...et kui viimane palk ka kohale paigutatud, lased hoone nurga alla (uuele nurgakonstruktsioonile)
    Jõudu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Just. Hetkeseisuga on see juba sooritatud. Mõned toestuskivid veel vaja lisada.

      Delete