Search This Blog

Saturday, August 10, 2013

6. osa Projekt Aida restaureerimine

Ma ei saa aita valminuks lugeda, heal juhul saaks valmis öelda peale paari kuust sarnases tempos töötegemist. Aga hetkeseisuga on asi mõneks ajaks päästetud - palgid vahetatud, uuesti hoone püsti ja võimalikke niiskusallikaid alumistele palkidele on ka vähendatud. Kui nüüd katust suudaks hoida tip-top korras, ei oleks ka muu konstruktsiooniga jamasid.
Viimase ülevaatega võrreldes sai vahepeal tehtud põhjapoolsele uue ja vanapalgi mitte kokkusobimisele (oli osaliselt mädanenud ja ka suurem pilu sees) üks palkprotees ja tükk aega läks ka ümbruse kujundamisele, ehk hoone ümber olid teatavasti ajalookihiga tekkinud suuremad vallid ja kuna ma kaevasin ka vundamendi kivide ümbert ja palkide alt puhtaks, siis tekkis hoone kohale suurem lohk ja renn. Vee ärasuunamiseks sai aetud ümbert vallid tasaseks ja palkide alt täidetud liivaga.



Mõningatele ohuvuukidele palkide vahel panin ka igaks juhuks peale palkide tahumisest tekkinud lauaseljad vee kaitseks. Ilus see versioon ei ole, aga hetkeolukorras kiireim ja tõhusaim.
Hetkeseisuga valmis:



Tundub, et koer on ka uue aida nurga omaks võtnud - kõlbab märgistada küll uut territooriumit :).

No comments:

Post a Comment