Search This Blog

Thursday, March 31, 2011

Pudi-padi vanast ajast

Mõtlesin, et olen pisut tubli ning kogusin kokku mõned üksikud tööd, millest mul on pilte olemas.

Alustuseks panen üles hingelähedasest "woodcarvingu" teemast midagi.
See on minu elu kõige esimene peiteldustöö. Eesmärgiks oli "ZAZ" auto võtme imitatsioon üsna reaalsel kujul. Süvendisse sai peiteldatud kõik ümber tähtede siis (see on ametliku ZAZ embleemi pealt). Ei olnudki see väga palju aega tagasi iseenesest - 2009 oktoober-november.

Järgmiseks panen üles samuti autoteemalise omapärase karikatuuri:
Pole vist vaja seletada, millega tegu. Selle puhul proovisin siis ära mitte peitelduse, aga süvendite lõikamise effekti. Tegelikult on see embleem siis kleebitud selle külge:
Uus omanik ise lubas ka asja siia üles panna. Tegemist siis karikatuuriga uuele auto omanikule. Peaks kujutama lihtsat siduripedaali, mis on tõelistele "esimese-auto-pidajatele" eriti hingelähedane tavaliselt.



Siis veel esimestest töödest midagi, tegemisaeg oli üsna peale ZAZ märki. Kujutise tähenduses pole ilmselt väga midagi kahelda. Tõsi, see ei ole just kuigi hästi välja tulnud ja võib lugeda ka poolikuks, sest seda annab veel remontida.

 
Siis, kui ma juba aimasin, kuhu kooli ma lähen
Need kolm käivad koos sellepärast, et need on ühe plaadi peal kõik. See plaat siis peaks justkui tähistama minu hobisid. Mõte oli hea, aga teostusest pole väga midagi rääkida. Puu valik oli halb, kogemusi oli too aeg veel väga-väga napilt ja see oli ka ühtlasi aeg, kus harjutades sain järjest rohkem aru, kui peen töö see on - mida täpsemini ja ettevaatlikumalt teed, seda vähem jääb pärast viimistleda. Esialgu tegin suurest vaimustusest just vastupidi...


Ja siis tagasihoidlik kogus erinevaid riiuleid, mööblit jms kasulikke vidinaid:
Seinakell "Käekell" 2008 talv/kevad






Paberrätikuhoidja lillepoti alusena (2007 vist)

Potikaane riiul koos lisakonksudega kasutuses :), valmistamise aeg: 2008 kevad
Maitseainete jms riiul, valmistamise aeg: 2008/2009
Siis on üks WC paberi rulli hoidik veel :), 2009 ilmselt aastaks.
Kui kodus hakkan nüüd mööblit vaatama, tuleb meelde, et on tehtud veel mitmeid suuremaid ja väiksemaid riiuleid ja töö- / arvutilaudu. Kahjuks nendest pilte pole, kuigi ega nad on ka üsna tavalised, ei midagi metsikult erakordset või põnevat.


 Haha, siis leidsin veel ühe igivana pildi. 15a poiss mootorsaega elu esimest puuskulptuuri tegemas. Ühest murdunud kastanioksast tekkis säärane tükk, mis nägi väga jalalaba kujuline välja, seda tuli täiendavalt tublisti töödelda.
Põnev on selle hobi algusjärk ka selles mõttes, et seda kastanioksa tükeldades sai kõik lõkkesse viidud ja kui see (viimane pakk) oli peaaegu söestuma juba hakanud, avastasin, et see näeb täpselt välja nagu jalg. Ja sellest hakkas huvi edasi arenema. Kahjuks pole valmisproduktist pilti leidnud.

Ja siis veel vähest mootorsae-kunsti:

 



See on siis 15 minutit ja 10 krooni maksev taburet enda tarbeks. Lihtsalt üks katsetus. Sääraseid mootorsaega tehtud pakust taburette jms lihtsamaid esemeid on tegelikult suvilas lademetes.


Niisiis... Pisut imelik see postitus sai, aga midagi on siiski üles märgitud. Kui nüüd mõtlema hakkasin ja pilte kokku ajasin arvutist, siis meenus ühtlasi veel tohutult asju, mida tahaks üles märkida, aga nendest pole pilte. Siia sai praegu ilmselt üks murdosa vaid.
Samuti pole mootorsaag mulle ka nii võõras ese - 15 aastaselt väikse palkmaja ehituse pildid ja tööd peaks ka siia üles täheldama, aga seda täiesti uue teemana.

2 comments:

  1. Küll on hea näha, et puutööoskused on olemas. Kas võib küsida ka tellimustööd?

    Enno

    ReplyDelete
  2. Aitäh:)
    Aga loomulikult võib! Kõik uued ideed on teretulnud!

    ReplyDelete