Search This Blog

Tuesday, November 15, 2011

Õllekapp

Arusaamatutel põhjustel ei saanud ma eelmist postitust jätkata enam, sestap kirjutan siia pisut lisaks.
 Õllekapa juures sai ka üks päev edasi pisut mindud. Klotsikesed, väljalõigatuna ja nurgaalla lihvituna, said järgmise ülesandena endale faasi, altpoolt 1cm kaugusele, kuhu tuleb põhjaring. Põhi tuli välja lõigata ja kõik kokku liimida omavahel.

Kui süübida rituaalidesse, siis tegelikkuses tehakse õllevaate, -kappasid nii, et "vuukide" tihendamiseks kasutatakse õlgesid (või äärmisel juhul roogu veinivaatide puhul) ja liimi üldsegi mitte. Surve alla surutakse kahe metallvitsaga ja kogu koospüsimine ning veekindlus tagataksegi surve all olevate vitsdega. Panen siia põhimõtteliselt samalaadi operatsioonidega video:

Kohati on ikka üle mõistuse suured praod vahel
Peab tunnistama, et käsitsi on selline täppistöö ülimalt mahukas ja aeganõudev ning lisaks kõigele vägagi ebatäpne, sest 15 küljeliistu peavad saama täpselt samasse mõõtu ja sama nurga alla lihvituna, mis on käsitsi ebareaalselt meeletu töö. Sestap ongi plaanis esimene õllekapp teha mitte täitma enda otstarvet vaid pigem dekoratiivne element, kui kenasti ära töödelda. Saepinkide peal selle tegemine pole kuigi suur probleem, läheb kiirelt ja pealegi tulevad kõik täiesti ühesugused.

No comments:

Post a Comment