Search This Blog

Thursday, January 26, 2012

Diivanilaud

Tegelikult juba eile sai valmis üks pikki nädalaid kestnud projekt koolis, nimelt diivanilaud sai jalad alla ja näeb välja nüüd selline:

Üheks keeruliseks operatsiooniks osutus siinkohal alumise laua koos kahe jalga kinnitamine. Kui kaks külgmist jalaga olid paika aetud ja täisnurka, siis järgneva kahega tuli ka laud vahele sokutada, jalad otsapidi punnidesse ja laud vahele, hulgaliste pitskruvidega igas suunas kokku tõmmata ja jäigi kuivama. Hämmastav on see puiduliim ikka, ei murra teda miski. Kuna tegemist männipuiduga, siis iga kriips-kraaps on kerge peale tekkima ja seega on siin teda lihvitud peale igat vaheetappi peaaegu. Lõpuks sai käsifreesiga freesitud ka ilustatud pealmine äär ja teised ääred ümardatud.

Puudu on veel pealmine klaas ja selle kinnitus (peenemad liistud faasidesse). On ka mitmeid häid ideid väljast poolt tulnud, kuidas teda veel atraktiivsemaks muuta, nimelt näiteks panna pealmise laua osa alla üks plaat veel nii, et selle plaadi ja klaasi vahele jääksid kivid, mille mustrit annab lauda kõigutades hõlpsasti muuta.
Kindlasti oleks vaja ta ka üle lakkida (vastupidavuse huvides), aga ka pisut tumedamaks peitsimine (näiteks kirsipuu taoliseks) annaks vähe omapärasema mulje ning sobituks paremini interjööriga.

1 comment:

  1. Sattusin kuidagi - ei teagi kuidas - siia blogisse ja vaatasin pilte ja nikerdusi, palju vaeva ja töötunde oled näinud, äge!
    Aga ma lihtsalt pidin kirjutama, et mulle meeldib see laud naturaaltoonis paljupalju rohkem.

    Vot, aga muidu on kõik tore. :)

    ReplyDelete