Search This Blog

Monday, October 10, 2011

Nädalavahetus

Tegelikult oleks siinkohal paslik alustada nädalavahetuse kirjeldamist hoopis selle enneolematu emotsiooni jätkuga:

Omanäoline mees. Ebareaalne on see keskväljamootor, see võiduvärav, see mängumuutus, mis temaga alati kaasneb, ainult selle vahega, et ta on reaalne.
Ning mõne sõnaga ka töisest ja tihedast ehitusest, või mõne pildiga...
Sarikate paigaldus. Sai otsustatud kõige esimese idee kasuks, ehk siis saltbox roof kasuks. Mis kujutab endast seda, et jagasin vastavalt 1/3 ja 2/3 hoone ning see on tõenäoliselt üks kergemaid lahendusi nimelt lääne tuulte, kui ka lume raskuse vastu. Kui olnuks ühepoolne katus, siis see eeldanuks üle 5m pikkuseid sarikaid ja nende lõikamine mõõtu on suur aja ja materjali kulu, samuti polnuks ta nii tugev ning katusenurk oleks jäänud liialt väikeseks või eeldanuks see suuremat materjali kulu (oluliselt pikemad püstpostid). Samas oli ka huvitav läbi kogeda sellise katuse ehitamise juures kaldenurkade ja pikkuste sobivuse. Praktilise külje pealt hoiab ta läänetuuled hästi kinni, omab pikemat räästast sinna poole, lume raskusele peaks samuti just selline parermini vastu pidama.

Saeraam osales sarikate pikilõikusel - tasandusel

Uskumatult aega võtab tappide meisterdamine. Ja eriti muidugi kui mootorsael peab piki- ja risti ketti vahel vahetama olukorra sunnil. Samuti röövis palju aega konstruktsiooni toestamine tööde ajal. Eks sellist viisi ehitamine võtagi kaua aega, kui lähtekoht on mets ja sihtkoht on tapitud sarikas.

No comments:

Post a Comment