Search This Blog

Tuesday, March 20, 2012

Käokell - uksed

Täna sai pisut nokitsetud siis uste kallal. Ette tulevad vana massivseid keldriuksi imiteerivad luugid. Paika sai ka nö ilukrae. Kuna vajalikke hingi olemas polnud ja poodi ei raatsinud ka minema hakata, ning vaevalt sealtki oleks saanud selliseid tillukesi. Seega võtsin ise ette, tegin olemasolevatest pildiraami sangadest sobilikud hinged, nägusad ka pealekauba:

See aga oli imelihtne ja kiire moodus, viilisin vastavalt mõlemalt tükid välja ja panin selle sama olemasoleva traadiga kinni, otsad ära valtsida ja korras. Max 30 minuti töö.
Mis aga oluliselt kauem aega võttis, oli uste tegemine:

 V-kujulise peitli ala. Kahjuks sai ta mul kunagi algul pisut kannatada ja päris heaks teritada polegi siiani õnnestunud. Otsast on ta niivõrd õhuke, ent samas peab saama terav, ilma ei siniseks ei läheks.
Ning läkski nö ilukrae paika:
Sellel on siis nö mitu eesmärki. Üks neist on loomulikult ilu pärast, annab effekti juurde. Teiseks pole kella esikülje sees olev auk enam sümmeetriline ja on näha ka seesmisi peiteldamisi jälgi, sestap on see iludetail ka konkretiseerimaks auku, kust lind välja tuleb. Sai ta siis tehtud pooleldi koopiana olemasolevalt kellalt, kuid triibutatud osa on enda väljamõeldis, ühtlasi on ta ka nö karniisi (katusena) augule. Detailid valmis, küll aga sai veelgi effekti andmiseks nad osaliselt üle põletatud:

Edasi on vaja uksed ette saada, mille kallal mässamist juba ka alustasin, ka seal on pisut nuputamist, sest uksed on laiemad, kui see auk ning ei taha eriti lahti käia (käivad, aga siis jäävad uksed sulgudes liiga eemale).

No comments:

Post a Comment