Search This Blog

Sunday, February 19, 2012

Käokell - kägu

Tagasi käokella projekti juurde suundudes... Järgmiseks plaanisin ette võtta linnu ehituse. Iseenesest pole ka originaalil midagi viga justkui...
Aga lähtudes Indreku printsiibist "Et kui juba, siis juba", ei laseks mul kuidagi jätta mustast plastmassist jublakat kukkuma, mis kangesti meenutab 70ndatel kasutatud elektrilüliti klahvi, millele pea otsa sulatatud. Samuti on värv tal väga õrnaks jäänud - iga väike puudutus kraabib värvi kohe maha, sestap üle värvimisse tulnuks ta nii või naa viia. Ära ma teda loomulikult ei viska, kõik vana käokella detailid, mida ei kasuta, jäävad mälestuseks alles.
Uue käo ehitamisel loeb mitu tegurit.
Esiteks perfektsionismi huvides ma ennast tavalise puidust linnukujutisega ei hellita. Pigem võtan ulmelise plaani ette ja jätan teostamatud plaanid tegemata. Kohe alguses ei taha lihtsama vastupanu teed minna.
Ning sellest huvitavast liigist on ka siin üks täpsustav video: Liigutav kägu

Teiseks aga oleks mingil moel lihtsam, kui oleks kella kest eelnevalt tehtud, seejärel on lihtsam käo liikumist välja nuputada.
Kolmandaks oli vahepeal idee, et kägu rohkem majast välja meelitada, tuleks ta mitte sama käänd-varre otsa jätta, kust vaid pea näha on, vaid tuua ta tervenisti kas eraldi platvormile, mis sõidab uksest välja või "käär-tüüpi" teekond välja nuputada (tuntud ilmselt paljudest multikatest, sh Tom & Jerryst kindlasti).
Leidsin nüüd vähe tõsisemalt võetava joonise ka sellest:
Ja siis realismi huvides ka üks pilt päris käost... Eesmärk siis olekski teha võimalikult reaalse välja nägemisega, samas, et ta tuleks vähemalt üleni majast välja (kas siis käärtehnoloogial või mingi muu liikuva platvormi peal), ning ideaalis võiks ta veel liikuv olla (teeb noka lahti ja liigutab tiibu, nagu ülemistel videotel näha). Viimane neist on muidugi hetkel küll üsna utoopiline, aga eks praktika paneb piirid paika. Ometigi tehtud on, ju on võimalik kuidagi.

No comments:

Post a Comment