Search This Blog

Wednesday, February 8, 2012

Käokell - vilede restaureerimine (1 vile valmis)

"Rohkem tööd, vähem juttu", võiks kokkuvõtlikult öelda selle vile valmimise kohta. Täna võtsin asja taas ette ja tegin uue vile pea, seekord aga tegin vähe targemalt, ehk puurisin vähemalt poole sügavuse peale ära ja alles siis lõikasin välja arvutatud joone järgi ja tulemus sai perfektse lähedane.
Ning siis tuli teha enne liimimist ka veel väljalaskeava:

Kõigepealt tikksaega ettevaatlikult sälk ette ja peitliga õrnalt serv kaldu. Ja jupid olidki valmis liimimiseks.

Väikeseid ebaäpsusi siiski ette tuleb, kuna tegemist siiski väga väikeste detailidega. Sestap näiteks eelneval pildil tuli ühte külge pisut peiteldada, et teine täpselt pessa istuks. Kogu selle asja prioriteet number 1 on see, et see oleks õhutihe, seega ei saa lubada ühtki defekti kuskil.
Ja valmis produkt:

Kahju, et nii kehvad pildid on saanud - ei oska pildistada veel hästi (lähedalt, kehva ja erineva valguskiirega), aga küll jõuab õppida veel. Pisut isegi üllatusena, tuli välja katsetades, et töötab väga hästi, ka väga väikse õhuvoolu korral tuleb õhuga ka heli välja, ning kokkuvõttes on täitsa hea meel selle üle. Sest ega printsiipe peale enda loogika ei teadnud / kasutanud ja vana järgi uut tehes (vana ei töötanud üldsegi mitte enam), võin lõpptulemusega küll rahul olla. Õhutihedamaks annab külgede servi alati veel teha.
Nüüd aga tuleb järgmine vile ette võtta, millel põhi on ca poole peal, ehk seesmine kõlakoda poole väiksem (kõrgem heli) ning seejärel tuleb midagi lõõtsadega leiutada, saab järgmise etappi ette võtta.

No comments:

Post a Comment